Pyhkyl-Seura

Kihut

23.7.2012

Kihut.

Vpl Pyhäjärven perinteistä vuosittaista pitäjäjuhlaa vietettiin tänä kesänä Satakunnassa, Huittisissa 14-15.7. Lauantain ohjelma alkoi Kaiun muistoviestillä. Jatkuivat sukuseminaarilla, suku- ja koulupiirikokouksilla, muistojen illalla sekä iltamilla. Ohjelma oli monipuolista.

Sunnuntain juhlamessussa nuoren Harri-pastorin liturgia ja saarna aivan henkeä salpasivat. Ehtoollinen Pyhäjärven kirkon alttaritaulun äärellä, jakajana Juhani ja Silja Forsberg, koskettava. -Päiväjuhlassa Tuula Musakan nuorn puheenvuoro herkullisen hauska. Bondfolgin perheorkesterin taitavat esitykset saivat yleisön seisomaan nousten antamaan raikuvat aplodit. -Suuret kiitokset ja onnittelut Huittisten Karjalaseuralle hienosta, onnistuneesta juhlasta.

Toivo Hinkkanen pyysi keväällä eroa Vpl Pyhäkylä-Seuran puheenjohtajan tehtävästä korkeaan ikään vedoten. Suururakan koulupiirikirjan valmistuttua, hän yhdessä Esko Simosen kanssa kirjoittivvat sukukirjan Ihalaisen suvusta: Elämää edestakaisin. Kirja ilmestyi kesäkuussa 2012. Toivo, tyttärensä Seijan ja tyttärentyttären Jonnan kanssa oli kumpanakin juhlapäivänä esittelemässä ja myymässä kirjaa. En voi kuin ihailla Toivon tarmoa ja onnitella sukukirjan valmistumisen johdosta. Odotan aikaa jolloin saan rauhassa syventyä lukemiseen.

Kotimatkalle lähtiessä minulle tuli pieni pulma. Menin läheiseen hampurilaisbaariin kysymään apua. Paikan omisti murtaen Suomea puhuva mies. Ystävällisesti hän auttoi minua pulmassani. Jutellessamme hänelle selvisi millaisessa juhlassa olen ollut ja että kotini on jäänyt rajan taakse. Hän itese oli Afganista. Aivan liikutuin hänen sanoessaan: ”ja tänä päivänä me kohtasimme täällä Huittisissa”. Kädestä pitäen hän toivotti minulle hyvää matkaa Helsinkiin.

Uusia perunoita, savukalaa, mummon tillikurkkuja, mansikoita, mustikkamöllyä siinä on kesä.

Hyvää kesän jatkoa.

Liisa Saarinen

Takaisin

Pyhäkylä-Seura | Sinnuu kutsutua tärkijiä työhö, meijä pyhäkyllöisii erilaisii elämävaiheita tallentammua | Ylös