Pyhkyl-Seura

Puheenjohtajan palsta

Helteistä kesää 2018

18.3.2019 |

Helteistä kesää 2018

Nyt kun kesä mennyt on ja syksy saapui, lauletaan iskelmässä, mutta vielä on kuitenkin hyvässä muistissa tosi lämmin ja kuuma kesä, eikä ole ollut tarvetta lähteä etelänmaille hakemaan auringon paistetta ja lämpöä. Kaikki eivät kuitenkaan ole voineet nauttia kauniista ja kuumasta kesästä, ulkotyöt olivat varmasti tuskaisia ja ne ihmiset, jotka jonkin sairauden takia tai muuten eivät voineet lainkaan nauttia oleskelusta ulkosalla päiväsaikaan.

Tyrvään kirkossa Kokemäen joen rannalla Sastamalassa huhtikuun 22:n päivä saimme nauttia täydestä sydämestä juhlavasta kirkkokonsertista Vpl Pyhäjärvi-Säätiön tullessa 70 vuoden ikään. Konsertin kruunasi säätiön tarjoamat juhlakahvit karjalanpiirakoiden ja pullien kera, olivat todella arvokasta nautittavaa konsertti sekä kahvi lisukkeineen.

Heinäkuussa juhlittiin 72:t Pyhäjärvi juhlat Harjavallassa juhlapäivä oli todella kuuma ja aurinkoinen, paita ja takki liimautui selkään ja vettä piti juoda tavan takaa, mutta kuumuudesta huolimatta, juhlaväkeä riitti ja mukavat juhlat saatiin vietyä ohjelmineen vaikeuksitta läpi.

Kesän juhlavimpiin hetkiin kuluu Taubilan puutarhassa luovutukseen asti työskennelleen virkeän 106 vuotta täyttäneen iloisen Olgan tapaaminen, Hänellä oli vielä hyvin muistissa puutarhan viljelyt ja tapahtumat, mainitsi myös nimeltä useita muita Taubilassa työskennelleitä henkilöitä.

Syksy toi tullessaan helpotusta kuumuuteen, kun ilma viileni ja sateet tulivat tehden hyvää puutarhakasveille ja ihmisille. Kotipuutarhasta Lobo-omenoita saatiin runsaasti ja ovat tosiaan makeita sekä mehukkaita vaikka luulisi niiden kuivan kesän jälkeen olevan varsin kuivia ja happamia, mutta aurinko antoikin sadolle hyvää makua, kun kosteuttakin saivat maasta riittävästi. Syksyn myötä saatiin myös koululaiset opinahjojen ääreen, mikä näkyy lapsien lisääntymisessä liikenteen joukossa ja autoilijoiden pitää olla tosi varovaisia nähdessään pieniä lapsia teiden varrella ja ylittämässä katuja, heijastin puseron hihassa auttaa havaitsemista varsinkin sateisella säällä pimeän aikaan.

Kaupat ovat aloittaneet jo lokakuussa joulu- ja lahjatarvikkeiden myynnin, tavaroita on tarjolla kaikenlaisia, joista voi saada halutessaan hyvän joulujuhlamielen. Jäädään vain odottelemaan, tuleeko lunta ja pakkasta talveksi kuuman kesän jälkeen. Jouluna valkoinen lumipeite antaa kaikkiin koteihin arvokkaan ja juhlallisen joulujuhla tunnelman.

Hyvää talvea ja joulun alusaikaa toivottaen.

Mauri Hauhia

Arkisto

Pyhäkylä-Seura | Sinnuu kutsutua tärkijiä työhö, meijä pyhäkyllöisii erilaisii elämävaiheita tallentammua | Ylös