Pyhkyl-Seura

Äitienpäivän aikaan

3.5.2012

Äitienpäivän aikaan

Näin äitienpäivän aikaan ajattelin kertoa pari oman äidin neuvoa ja opastusta. Äidin kuolemasta tulee 30-vuotta 31.05.2012.

Naapurissa oli suuri puutarha. Noin 12-13 vuotiaana olin naapurin emäntää auttamassa puutarhatöissä. Aamulla kotoa lähtiessä äiti vannotti: ko emäntä lähtöö ruuva laittoo nii muista sie tehä ahkerast töitä, et saa laiskotella.

Seuraavanlaisen opastuksen sain kun harjoittelujakson jälkeen en ikäni takia voinut vielä hakea kouluun, vaan lähdin ”vuuveks vanhenemmaa”. Hoitamaan pientä Reijo-poikaa. Opastus oli: jos siel ollaa kovast mairiaa ko määt, siint ei hyvä seuraa. Rouva oli asemalla vastassa ja hänen mielestään paiskasin auton oven liian kovasti kiinni. – Olin hyvilläni. Tämä Reijo-poika toimi sittemmin ravivalmentajana Ruotsissa.

Toivotan hyvää äitienpäivää ja virkitävää kesää kaikille Äideille!

Liisa Saarinen o.s. Humala

Takaisin

Pyhäkylä-Seura | Sinnuu kutsutua tärkijiä työhö, meijä pyhäkyllöisii erilaisii elämävaiheita tallentammua | Ylös