Pyhkyl-Seura

Juhlavuosi 2017

29.12.2017

Juhlavuosi 2017

Juhlavuosi alkaa kääntyä loppupuolelle, koko vuoden on ollut kaikenlaista puuhaa ja juhlaa, aika on mennyt aivan kuin siivillä.

Keväällä saimme luettavaksemme pitkän odotuksen ja kyselyjen jälkeen uuden Taubila kirjan, kirja sai lukijoilta oikein hyvän vastaanoton, sanoivat ”hyväksi kirjaksi”.

Kesästä saatiin nauttia vaikkakin sateisesta ja mieleen tulee väkisin vieläkin Pyhäjärvi juhlat. Monien toiveiden mukaan saatiin viettää Vpl Pyhäjärven kirkkoaholla Lahjoitusmaatalonpoikien muistomerkin vierellä. Juhlia suunnitellessa ja valmistellessa kohdattiin aikamoisia vastoinkäymisiä. Juhlien järjestelyissä onnistuttiin kuitenkin tosi hyvin ja ilmakin juhli kanssamme ei satanut eikä ollut liian kuuma. Juhlatoimikunta ja paikalliset avustajat saavat olla hyvillä mielin, kun suuri työ ei mennyt hukkaan ja saatiin juhlia oikein täysin rinnoin. Juhlatunnelmasta voi nauttia vielä kotonakin, hankkimalla Vpl Pyhäjärvi-Säätiöltä juhlista koostetun videon. Nuorten kokemuksia ja tuntemuksia juhlamatkasta on mukava lukea Vpl Pyhäjärvi lehdestä. Suuret kiitokset kaikille osanottajille, Te teitte siitä mukavan ja mieliinpainuvan tapahtuman.

Koko vuoden on ollut pienempiä ja suurempia tapahtumia jotka liittyivät Suomi 100 teemaan, joihin on kaikki voineet osallistua nauttimaan kesästä ja juhlista.

Evakkojuna oli yksi mielenkiintoisimmista tapahtumista, siinä päästiin vanhaan aikaan ja evakko junan tunnelmaan, valitettavasti itsellä ei ollut mahdollista osallistua tapahtumaan, vaikka kovasti olisin halunnut.

Sateinen kesä on monella tavalla hankala. Monet ulkona tehtävät työt ovat jääneet tekemättä, kuten maalaustyöt ja muut korjaustyöt jotka eivät ole saaneet kastua. Varsinkin viljankorjuun sade on tehnyt monin paikoin hankalaksi ja haastavaksi jopa mahdottomaksi.

Lokakuussa saatiin tänne rannikolle ensilumi, vaikka sitä herkkua ei kestänyt kovin montaa päivää, lapset olivat kuitenkin riemuissaan, kun pääsivät kokeilemaan talvisia leikkejä. Nyt marraskuussa jäädään odottelemaan tulevan itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia ja mahdollisesti valkoista joulua.

Hyvää Suomi 100 juhlavuoden jatkoa. Toivottaen.

Mauri Hauhia.

Takaisin

Pyhäkylä-Seura | Sinnuu kutsutua tärkijiä työhö, meijä pyhäkyllöisii erilaisii elämävaiheita tallentammua | Ylös