Pyhkyl-Seura

Syksyn mietteitä

28.12.2016

Syksyn mietteitä.

Syksy ja marraskuu…… puut ovat pudottaneet lehtensä. Olemme kuitenkin saaneet tähän asti nauttia kauniista syksyisestä ilmasta. Kesäkalusteet on aika laittaa talviteloille säilytykseen.

Pihaa haravoidessa ja kärrätessä puiden lehtiä kompostiin tulee väkisinkin mieleen, että miten nopesti se kesä taas oikein vilahti ohitse. Johtuu varmaankin siitä, kun koko kesä on pientä mukavaa ja hauskaa puuhaa. Aika kuluu aivan huomaamatta, ajattelinkin kesän lauluntäytteisiä ja mukavia Pyhäjärvi juhlia, niistä nautin kovasti.

Tehtiin kesällä parin päivän teatterimatkoja, lastenlapsien kanssa uimareissuja, seikkailupuisto on mukava paikka lapsien kanssa puuhastella. Kerittiinpä myös eläinbiologiseen museoonkin misssä lapset ja aikuisetkin oikein nauttivat, kun kaikki eläimet olivat elinympäristössään esillä ja tauluihin nimetty ja niistä saatiin lukea eläinten nimiä ja elintapoja, kyllä lapset olivat oikein tosi innoissaan.

Lokakuun alkupäivinä Turun lähellä olevassa Tuorlan observatoriossa oli avoimien ovien päivät sinne menimme joukolla, oli mielenkiintoista katsottavaa avaruutta taivaankappaleita kuvina, pääsimme myös kiipeämään oikein tähtitorniinkin katsomaan Suomen suurinta tähtikaukoputkea, mutta pilvisen ilman takia ei saatu katsottua tähtiä taivaalta.

Osansa otti tietysti myös tuo Taubila kuvakirja hanke, materiaalin ja kuvien hankinta sekä tallentaminen mikä on onnistunut aika hyvin, niin että kyllä kirja saadaan aikaiseksi, julkaisu menee ehkä ensi huhtikuun loppupuolelle.

Sain käsiini Ikaalisten Karjalaseuran toimittaman kyläkirjan ”Vernitsan viljelyksiltä Sortanlahden kauppapaikkaan” ja sain huomata, että asiat ovat ennenvanhaan kulkeneet samaan tapaan Wernitsassa niin kuin Taubilassakin, olihan hovien omistus samoissa käsissä.

Nyt syksyn jatkuessa aletaan odottella jo lumisateita ja lumenaurauspuuhia, pian päästäänkin keskitalveen ja joulukuussa joulupuuhiin.

Vuodenvaihteen jälkeen ollaankin jo juhlavuodessa, kun Suomi täyttää täydet 100 vuotta, jonka yksi juhlapapahtuma on ”evakkojuna” 26.8.2017 Tampereelta Haapamäen veturipuistoon Evakkomarkkinoille, jossa kaikenlaisia tapahtumia. Jännittyneinä voidaaan odotaa mitä muita juhla tapahtumia saadaan nähdä ja kuulla, sekä mitä juhlavuosi tuo tullessaan ja miten siihen voidaan itse vaikuttaa olemalla mukana.

Mikä hauskempaa olisi jos vielä juhlavuonna saataisiin viettää Pyhäjärvi juhlat oikein Vpl Pyhäjärvellä.

Mauri Hauhia

Takaisin

Pyhäkylä-Seura | Sinnuu kutsutua tärkijiä työhö, meijä pyhäkyllöisii erilaisii elämävaiheita tallentammua | Ylös